Prethodni članak
Sljedeći članak

[IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE] Preko 30 požara za vikend u županiji

Jedna nesreća u šumi, osoba teško ozlijeđena


PU KZ objavila je podatke o događajima tijekom vikenda u KZŽ. Izdvaja se veliki broj požara, posebice trave i niskog raslinja, uz dva požara na građevinama, ukupno ih je bilo preko trideset.

Zabilježeni su požari na građevinskim objektima u Hlevnici i Ciglenici Zagorskoj, te požari suhe trave i niskog raslinja do kojih je došlo u Dubravi Zabočkoj, Lovrečanu, Velikoj Horvatskoj, Židovinjaku, Lepajcima, Škarićevom, Jertovcu, Pokojcu, Kumrovcu, Peršavesi, Keblu, Brezovi, Gorjakovu, Đurmancu, Cigrovcu, Hlevnici, Prepuštovcu, Krapinskom Toplicama, Lazu Stubičkom, Gornjoj Plemenšćini, Karivarošu, Lugu Zabočkom, Budinšćini, Pustodolu Začretskom, Belcu,  Zlatar Bistrici i četiri u Selnici.

Tijekom proteklog vikenda od kriminaliteta evidentirana su dva kaznena djela teške krađe, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, objavila je PU KZ.

Na prometnicama naše županije zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom do kojih je došlo u Velikom Bukovcu i Mokricama zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Stubičkim Toplicama zbog ne kretanja vozilom u desni rub kolnika, u Pavlovcu Zabočkom uslijed neprilagođene brzine i u Donjoj Stubici zbog ne zaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge.

Od počinjenih prekršaja za izdvojit je jedan prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, jedan prekršaj iz Zakona o oružju, jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Također od ostalih događaja policija izdvaja jedan nesretan slučaj. U Dubovcu je prilikom rušenja stabla u šumi jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook