Prethodni članak
Sljedeći članak

IZBORI: DANAS ODLUKA O ZAGORSKOM ŽUPANU

U Krapinsko-zagorskoj županiji danas će se znati tko će biti novi župan, Ivica Zaplatić kandidat HDZ-a ili Sonja Borovča


U Krapinsko-zagorskoj županiji danas će se znati tko će biti novi župan, Ivica Zaplatić kandidat HDZ-a ili Sonja Borovčak kandidatkinja koalicije SDP,HNS i LS koju podržava i HSU sa svoja četiri viječnika.

Odluku o tome ipak će donijeti HSS sa devet mandata ili točnije rečeno Vlasta Hubicki koja je nepopustljiva u želji da zadrži mjesto županice.

Kako saznajemo, iz provjerenih izvora, HSS-ov dio predsjedništva ne slaže sa tvrdim stavom Vlaste Hubicki oko inzistiranja na mjestu županice, već su zadovoljni sa mjestom zamjenica župana što joj se i nudi i Predsjednika skupštine koje je ponuđeno na inzistiranje HSU-a Branku Mučnjaku, gradonečelniku Donje Stubice.

Županica Vlasta Hubicki

Na tvrd stav Vlaste Hubicki koji ne podražava ni veći dio Predsjedništva HSS, jednako je odgovorio i SDP.

Ukoliko županica Hubicki ne pristane na mjesto dožupanice i HSS ne podrži Sonju Borovčak kao novu županicu spremni su prepustiti formiranje vlasti HDZ-u.

Stav Sonje Borovčak podržao je i sam Račan izjavom "Vidjet ćemo što će dalje biti s HSS-om. Ustraju li na svom zahtjevu da u Krapinsko-zagorskoj županiji pod svaku cijenu imaju župana, bez obzira na SDP-ovu većinu, predat ćemo vlast HDZ-u."

Sonja Borovčak

Iako ima još mnogo kombinacija, najizvjesnije je da će ipak nova županica biti Sonja Borovčak ili u drugom slučaju Ivica Zaplatić, jednako tako je sigurno da Vlasta Hubicki više neće biti županica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook