Prethodni članak
Sljedeći članak

Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija

U petak 18. studenog sazvana je Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija koja je, kao nacionalna udruga ž


U petak 18. studenog sazvana je Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija koja je, kao nacionalna udruga županija, osnovana radi promicanja ideje i prakse područne (regionalne) samouprave te poticanja i potpore gospodarskom i društvenom razvitku jedinica regionalne (područne) samouprave u Republici Hrvatskoj.

Zajednica danas broji devetnaest članica. Sjednica će se održati u Grand Hotelu Bonavia u Rijeci, s početkom u 10.30. Predloženim dnevnim redom predviđeno je davanje izvješća o radu Zajednice u protekle četiri godine, izbor predsjednika i potpredsjednika Zajednice te članova Izvršnog i Nadzornog odbora i usvajanje Programa rada i Financijskog plana za 2006. godinu.

U tematskom dijelu, između ostalog, predviđeno je izlaganje ministrice mr. sc. Kolinde Grabar Kitarović na temu «Uloga županija u procesu eurointegracije Hrvatske». Krapinsko-zagorsku županiju predstavljat će predsjednik Odbora za međužupanijsku i međunarodnu suradnju Županijske skupštine Stanko Belina i tajnica Županije, Dubravka Sinković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook