Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgrađena još dva nova dječja igrališta na području Općine Krapinske Toplice


Završena je izgradnja dvaju potpuno novih dječjih igrališta na području Općine Krapinske Toplice, točnije, u naseljima Jasenovac Zagorski i Selno. Riječ je, barem po postavljenim spravama i opremi, o identičnim igralištima, a na svakom je postavljen toranj s krovom, ljestvama, toboganom i ljuljačkom 'gnijezdo', zatim vrtuljak, klackalica i ljuljačka s dvije sjedalice, a kod svake sprave postavljena je i antistres podloga. Dakako, sastavni dio opreme na svakom igralištu je i koš za smeće, odnosno, posuda za odvojeno sakupljanje otpada, a ukupna cijena za jedno igralište, zajedno s PDV-om je 14.750,00 eura.

 

Trava i drveće
Dakako, tu je i nekoliko stotina eura troškova pripreme zemljišta, koja, kako nam je pojasnila načelnica Gordana Jureković, nisu u vlasništvu općine, već su mještani spomenutih naselja dali dozvole da se igrališta urede na njihovim zemljištima. – Igrališta su uređena, sprave su postavljene, a sad nam još preostaje sijanje trave. Također, zajedno s djecom i roditeljima posadit ćemo drveće, budući da trenutno na tim parcelama, odnosno, igralištima, kao i u njihovoj neposrednoj blizini, nema stabala, odnosno, hladovine – pojasnila je načelnica svoj plan.

 

Nastavak gradnje
Također, kako je rekla, trenutno se priprema i prijedlog Proračuna za iduću godinu i u njemu će također biti predviđena sredstva za gradnju novih dječjih igrališta. – To je kontinuirano ulaganje jer cilj je da svako naselje ima dječje igralište. Želja mi je tijekom iduće godine izgraditi tri nova igrališta, a u kojim naseljima će to biti, odlučit ću u dogovoru s mjesnim odborima, jer oni najbolje znaju potrebe i prioritete u svojim naseljima – rekla nam je načelnica Gordana Jureković.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook