Prethodni članak
Sljedeći članak

Izjave izbornih pobjednika


Naravno da idemo u pregovore, no zasad ne mogu govoriti konkretno o tome- izjavio je Ivan Jarnjak nositelj list HDZ-a


Naravno da idemo u pregovore, no zasad ne mogu govoriti konkretno o tome- izjavio je Ivan Jarnjak nositelj list HDZ-a koja je dobila 18 mandata

Nositelj liste HDZ-a Ivan Jarnjak

Sonja Borovčak (SDP, HNS, LS)

Mi imamo 27 mjesta

Iskreno govoreći očekivala sam i bolji rezultat, da ćemo dobiti povjerenje većeg broja glasača.

No, neki birači su očito mislili da ako se ne glasa za HDZ da će to značiti odustajanje od nekih projekata, da će Vlada zaustaviti neka ulaganja.

Mi imamo postizbornu koaliciju sa HSS-om, a kako smo i dosad dobro surađivali s umirovljenicima, to znači da imamo 27 mjesta u budućoj Županijskoj skupštini što nam omogućava formiranje županijske vlasti.

Naravno, u pregovorima smo i s listom dr. Beline.

Ostajete li i dalje pri odluci da preuzmete mjesto županice?

Naša lista je u toj budućoj koaliciji najjača, a tu je i najveći doprinos SDP-a, pa nam to daje pravo za prvo mjesto. No, o tome ćemo još razgovarati.


Štefanija Keresteš (HSU)

Znamo da smo važni

Imamo veliku obavezu i odgovornost, ali naš je stav tvrd kao pod na kojem stojim.

Koalirati ćemo samo u interesu umirovljenika. Istina, nisam zadovoljna izbornim rezultatima, no jasno nam je da su naša tri vijećnićka mjesta važna i lijevima i desnima.

Moram istaknuti da nismo zadovoljni kako Vlada provodi Sporazum s našom strankom jer se sporo izvršavaju dana obećanja. Konačni stav nas izabranih vijećnika ovisi o stavu Odbora stranke koji je i vodio ove izbore.

No, sigurno ćemo se postaviti pametno, a to znači korisno za umirovljenike da dobiju ono što trebaju, što je njihov interes, i naravno da ćemo itekako gledati i interes Zagorja.

Ivan Jarnjak (HDZ)

Birači su rekli svoje

Zadovoljan sam izbornim rezultatima jer imamo sedam vijećnika više nego li na prošlim izborima, odnosno ukupno smo osvojili 37,3 posto mandata.

Mislim da bi bio red da na temelju takvog glasanja birača HDZ formira Poglavarstvo i da iz svojih redova izabere župana, te da izvršimo obaveze koje smo u svom predizbornom programu i obećali.

Naravno da idemo u pregovore, no zasad ne mogu govoriti konkretno o tome.

Napomenuo bih još jedino da je znakovito što je na ovim lokalnim izborima prošlo samo pet lista, a nijedna nezavisna lista, što samo govori o tome da je zagorsko biračko tijelo opredijeljeno.

Dr. Stanko Belina (ZDS, HSLS)

Želimo biti prepoznatljivi

Rezultati su nešto lošiji od očekivanih, ali smo ipak zadovoljni. Bili smo četiri godine u opoziciji, a sad smo opet ušli u Županijsku skupštinu i naši će glasovi vjerojatno biti odlučujući kod formiranja buduće zagorske vlasti.

Nećemo koalirati pod svaku cijenu, jer u svakoj koaliciji u koju uđemo želimo biti prepoznatljivi, a ne da kao dosad naše rezultate sebi pripisuju drugi.

Nismo još o koaliranju ni s kim razgovarali, ali naravno da je bilo poziva i s jedne i s druge strane.

Vlasta Hubicki (HSS)

Želim još jedan mandat

Zadovoljna sam Zagorskim listom kako je pratio izbore, ali i kako je predstavio našu stranku.

Mi smo zadovoljni našim rezultatom i očito su birači prihvatili program HSS, jer mi smo u prošle 4 godine dobro radili i dobro vodili koaliciju na vlasti.

Naravno, jasan je i izričit stav da ćemo i dalje surađivati s istim strankama s kojima smo bili na vlasti i oko toga nema razgovora.

Naravno, i dalje smatrate da bi trebali biti županica još jedan mandat?

Stav je stranke da smo dobro radili, da smo dobro vodili koalicijske partnere i naravno da želimo to mjesto i dalje zadržati. No, naravno da ćemo o tome temeljito porazgovarati.

Detaljnije sutra u Zagorskom listu

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook