Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba kao kulturni događaj

Vjerojatno je i sam organizator, Srednja škola Bedekovčina s ravnateljem Stjepanom Horvatićem, ostao iznenađen odazivom


Vjerojatno je i sam organizator, Srednja škola Bedekovčina s ravnateljem Stjepanom Horvatićem, ostao iznenađen odazivom publike na otvaranje izložbe suhih pastela Božene Slunjski s motivima zagorskih zvonika.

U petak na večer u izložbenom prostoru škole okupilo se stotinjak posjetitelja, ne samo iz Bedekovčine, nego i Zlatara, Zlatar Bistrice, Belca, Konjščine, Krapine, Zaboka…

Samom otvorenju izložbe prethodio je kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali učenici, klarinetistica Valentina Groš, Matija Ilijaš odsvirao je na gitari «Ljubavnu serenadu», Zajčevu mazurku je na pianinu odsvirala Jasmina Belošević, Monika Galović odabrala je etidu Duvernoya, a Mateja Medved je tijekom razgledanja izložbe svirala zagorske popevke. Svoj doprinos uspješnosti večeri, koja se pretvorila u mali kulturni događaj, dao je i pjesnik iz Poznanovca Vladimir Šenjug koji je govorio svoje stihove «Cirkveni zvuon».

O izloženim djelima zlatarske slikarice Božene Slunjski vrlo nadahnuto govorio je župnik iz Bedekovčine, vlč. Josip Komorčec, a slijedila ga je i županica Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki koja je i izložbu proglasila otvorenom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook