Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvanredne mjere za autocestu Zagreb-Macelj

Tijekom turističke sezone na izgrađenoj dionici autoceste Zagreb – Krapina, te dionici državne ceste čvor Krapina


Tijekom turističke sezone na izgrađenoj dionici autoceste Zagreb – Krapina, te dionici državne ceste čvor Krapina – granični prijelaz Macelj očekuju se veliki problemi u odvijanju prometa. Prošle godine mjesečno je u turističkoj sezoni prema prosjeku prošlo 1,3 milijuna vozila, dok se ove godine očekuje povećanje prometa.

Zbog zatvaranja sustava naplate, nedovoljnog broja naplatnih kučica kod čvora Krapina, nepostojanja paralelne ceste i pojačanog održavanja županijskih cesta koje bi privremeno trebale preuzeti ulogu paralelnih cesta, neminovno će doći do velikih kolona i zastoja u prometu. To će uzrokovati i ogromne poteškoće u lokalnom prometu prvenstveno za stanovništvo koje živi uz dionicu autoceste.

Da bi se osigurala snošljiva protočnost i sigurnost prometa nužno je definirati plan izvanrednih mjera za sigurno odvijanje prometa tijekom turističke sezone na autocesti Zagreb – Macelj i paralelnim cestama, navodi se u priopćenju koje potpisuje županica Krapinsko-zagorske županije vlasta Hubicki.

Ona stoga sutra u Krapini organizira sastanak na kojem će se pokušati utvrditi plan izvanrednih mjera za sigurno odvijanje prometa tijekom turističke sezone na autocesti Zagreb – Macelj i paralelnim cestama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook