Prethodni članak
Sljedeći članak

Jasminka Cerc u Županijskom poglavarstvu


Umjesto Dragutina Jurinjaka (HSU), koji je podnio ostavke na sve svoje političke funkcije u stranci te Županiji, novi



Umjesto Dragutina Jurinjaka (HSU), koji je podnio ostavke na sve svoje političke funkcije u stranci te Županiji, novi član Županijskog poglavarstva postala je njegova stranačka kolegica Jasminka Marija Cerc.



Ostavka zbog bolesti

Naime, Jurinjak je 24. kolovoza ove godine podnio pisanu ostavku na dužnost člana Poglavarstva, u kojoj je naveo sljedeće:

«Tijekom ove godine, u dva navrata, ukupno 17 dana, boravio sam u Bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, te zbog toga i akutne bolesti nisam mogao doprinositi radu na funkcijama na koje sam izabran ili imenovan. U to vrijeme dao sam i ostavke na gradske i županijske funkcije HSU-a. Budući se zdravstveno stanje nije popravilo u mjeri da na zadovoljavajući način mogu obnašati funkcije u Županijskom poglavarstvu niti ostale funkcije na koje sam imenovan od strane Županijske skupštine ili Poglavarstva, ovom izjavom i potpisom dajem ostavke na navedene funkcije.»

Cerc u Poglavarstvo, Čleković u Skupštinu

Temeljem toga, na svojoj su ovotjednoj sjednici članovi Županijske skupštine Jurinjaka razriješili dužnosti člana Poglavarstva, a potom jednoglasno i bez rasprave na njegovo mjesto izabrali Jasminku Mariju Cerc iz Donje Stubice, također članicu HSU-a.

Inače, šezdesetpetogodišnja Jasminka Marija Cerc, koja će u Poglavarstvu biti zadužena za školstvo, diplomirani je inženjer kemije, koja je svoj radni vijek odradila, kako je navela u životopisu, najprije kao tehnolog obrade, a zatim kao rukovodilac dorade u nekadašnjem oroslavskom «Oroteksu».

Spomenimo da je, budući je Cerc do sada obnašala dužnost člana Županijske skupštine, nakon njenog izbora u Poglavarstvo, na njezino mjesto u Skupštinu izabran Željko Čleković (HSU) iz Mihovljana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook