Prethodni članak
Sljedeći članak

Jednom voznom kartom kroz Zagreb i Zagorje

Nakon potpisivanja ugovora u Češkoj, sredinom ovog mjeseca započinje realizacija projekta jedinstvene tarifne unije javn


Nakon potpisivanja ugovora u Češkoj, sredinom ovog mjeseca započinje realizacija projekta jedinstvene tarifne unije javnog prometa u Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Potpisivanjem ugovora Krapinsko-zagorska županija po prvi će put dobiti nepovratna sredstva Europske unije, a projekt jedinstvene tarifne unije omogućit će veću kvalitetu prijevoza na području županije, a samim time smanjit će se i cijene prijevoza. Uvođenjem ovog sustava putnici će se na čitavom području moći koristiti samo jednom voznom kartom, a putovati, primjerice sa svim autobusnim prijevoznicima, ZET-om i HŽ-om.

Organizacijski dio ovog projekta trebao bi zaživjeti do lipnja, a za dvije godine sve bi trebalo biti spremno za stvarnu primjenu projekta. Cjelokupna investicija procijenjena je na oko 15 milijuna eura, a polovica novca mogla bi se izvući iz pretpristupnih fondova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook