Prethodni članak
Sljedeći članak

Još nema nasljednika ministra Horvata

Nakon petosatnog sastanka, dogovor o novom ministru graditeljstva jučer nije postignut


Nakon 5 sati maratonskog sastanka vladajuće koalicije, dogovor o novom ministru graditeljstva jučer nije postignut. Prijedlog da nasljednik Darka Horvata bude predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj odbio je dio HDZ-ovih koalicijskih partnera, piše HRT.

HDZ će do kraja tjedna predložiti novog kandidata iz svojih redova, izjavio je nakon sastanka potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Rekao je da je koalicija stabilna i čvrsta te da partneri daju jednoglasnu potporu predsjedniku Vlade i Vladi u programu rada.

- Ideja predsjednika Vlade je bila da se učini gesta prema koalicijskim partnerima, prema liberalnim strankama, da se imenuje gospodin Stjepan Čuraj za ministra graditeljstva, a s obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju u koaliciji, s obzirom na to da je gospodin Stjepan Čuraj kao državni tajnik u Ministarstvu financija aktivni član Stožera za sanaciju posljedica potresa na Banovini, rekao je Medved, prenosi HRT.

Protiv Stjepana Čuraja bili su predsjednik Reformista Radimir Čačić i HSLS-a Dario Hrebak.

- Mi smo danas donijeli odluku da je naš stav da bi kandidata za ministra iz resora graditeljstva trebala predložiti najveća stranka koalicije s obzirom na sve ono što nas očekuje, dakle, i obnova, i povlačenje svih onih milijardi iz Fonda za solidarnost. Tako da smatramo da upravo odgovornost treba biti na najvećoj stranci koalicije, mi ćemo dati punu podršku, a Andrej Plenković neka odluči tko će biti novi kandidat za ministra graditeljstva, rekao je Hrebak.

- Mi smo podržali pravo mandatara da u okviru postojećih koalicijskih dogovora predloži kvalitetnog ministra iz redova HDZ-a, po svojoj procjeni. Za sve ostale dogovore i odluke još uvijek traju konzultacije, rekao je Čačić, piše HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook