Prethodni članak
Sljedeći članak

Jutro nakon velikog požara u Zaprešiću: 'Vjetar nosi pepeo, osjeti se smrad…'


Požar koji je jučer navečer izbio u proizvodnoj hali društva EKO-FLOR PLUS, pod kontrolu je u noći stavilo 200 vatrogasaca. Ozlijeđenih nije bilo, no građani okolnih mjesta inicijalno su na svoje mobilne telefone primili upozorenje da zbog požara i dima zatvore sve prozore i ne izlaze van bez potrebe. Crni je dim putovao uz Sljeme te je bio vidljiv u nekim dijelovima naše županije, gdje se osjetio i smrad.

Zagrebačka policija navodi kako je u Industrijskoj ulici, u pogonu poduzeća, iz zasada neutvrđenog razloga izbio požar i proširio se na cijeli pogon, a u trenutku njegova izbijanja prema zasad utvrđenom tamo se nalazilo 12 zaposlenika od kojih nitko nije ozlijeđen.

- Građanima poručujemo da u pogođenim dijelovima grada zatvore prozore i da ne izlaze van jer još nemamo analizu onoga što se nalazi u dimu, niti koliko je zrak zagađen. A zagađen je sigurno, samo još ne znamo koji su spojevi u tim oblacima dima. Treba pratiti sve ono što kažu vatrogasci i ravnateljstvo civilne zaštite. Vjerojatno će se angažirati i roboti koji su gasili i požar plastike u Osijeku. Oni su u Jastrebarskom i u Rijeci, a ovaj iz Jastrebarskog je već na putu ovamo, kazao je Božinović koji je jučer navečer posjetio mjesto događaja, piše Jutarnji.

Na pitanje jesu li skladišta plastike sigurna, jer je ovo, nakon Osijeka, već drugi veliki požar plastike u kratkom vremenu, Božinović je rekao kako se radi na reguliranju svega toga.

Zapovjednik zaprešićkih vatrogasaca za Index je jutros rekao smiju li građani izlaziti, odnosno slati djecu u školu, šetati kućne ljubimce…

"Za sada da. Mjerenja koja su dosad izvršena su dobra, sad se rade nova mjerenja, i čim dobijemo nove rezultate ćemo sve objaviti, ali jedino nije dobro biti u krugu tvornice. Ostalo je ok. Vjetar nosi pepeo, i osjeti se smrad, ali mjerenja kakvoće su dobra i nema brige. Da je nešto, već bi građani bili obaviješteni. Možda bi bilo dobro još neko vrijeme izbjegavati područje Novih Dvora... ", rekao je.

Otkrio je i kako je ostao još jedan dio požara za ugasiti te da je veći dio ugašen.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook