Prethodni članak
Sljedeći članak

'Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu': Mladi pjevači izveli 25 popevki s minulih festivala


Na krapinskoj festivalskoj pozornici sinoć su mladi pjevači, učenici osnovnih škola kajkavskoga govornog područja, izveli 25 popevki s minulih festivala i tako publiku proveli kroz 58 festivalskih godina. Za festivalski nastup uspješno su ih pripremili njihovi učitelji glazbene kulture, a pratio ih je mali orkestar pod vodstvom Roberta Mihovilića.

Koncert je pratio i predsjednik Republike Zoran Milanović u društvu krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i gradonačelnika Krapine i saborskog zastupnika Zorana Gregurovića i njegova zamjenika Ivice Hršaka. Za uspješnu realizaciju festivalske priredbe pod nazivom Dječji festival „Kaj u riječi,pjesmi, slici i plesu“ zaslužni su dr. Nenad Kukovačec iz Krapine i glazbena mentorica Zdenka Knapić iz varaždinskog Društva „Naša djeca“, inače stalni suradnici organizatora, Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Konjščine, Đurmanca,Velikog Trgovišća,Gornjeg Jesenja, Klanjca, Sv. Križa Začretja,Petrovskog, Bedekovčine,Desinića, Zlatara  i obiju krapinskih OŠ, “Augusta Cesarca“ i „Ljudevita Gaja“. Svojim nastupom glazbeno talentirani osnovci podsjetili su na mnoge ugledne pjevače koji su svojim višegodišnjim sudjelovanjima na Krapinskom festivalu zadužili kajkavsku popevku.

Publika je najduljim pljeskom nagradila Chritzel Renae Aceveda, mladu Međimurku i učenicu varaždinske Glazbene škole, koja je maestralno otpjevala popevku Alfija Kabilja „Međimurje zeleno“ iz festivalske  1973. godine, podsjetivši na ondašnji uspjeh nezaboravne Međimurke podrijetlom, Ane Štefok.

Svojim nastupom sinoćnji program  obogatili su svi uzrasti krapinskih mažoretkinja. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook