Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKAV KAOS NA ZAGORSKIM CESTAMA. Policija uhitila dvije osobe, a vikend rekorderi napuhali više od četiri promila


Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 188 prometnih prekršaja od kojih je bilo 90 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila te 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, objavila je danas zagorska policija. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 14. srpnja 2024. godine, oko 14,30 sati, u Pustodolu Začretskom. 36-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom bez registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 4,37 promila, nije ostavio dovoljan razmak od desnog ruba kolnika te je došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika i udara u dvorišnu ogradu.

Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja pješice, te pritom pao na kolnik. 

Ozlijeđeni 36-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđeno je da je zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Izdvajamo i kako su isto tako u nedjelju, oko 16 sati, u Veleškovcu policijski službenici zaustavili 41-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 4,30 promila. Vozač je uhićen protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Potom, u nedjelju oko 18 sati, u Zaboku policijski službenici zaustavili 25-godišnjeg vozača koji je upravljao tehnički neispravnim motociklom, prije stjecanja prava na upravljanje i odbio je preliminarni test na droge.

Vozač je uhićen protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 216.,čl.282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Isto tako u nedjelju, oko 02,30 sati u Krapini policijski službenici zaustavili su 23-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,13 promila.

Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 12. srpnja 2024. godine oko 19 sati, u Matencima policijski službenici zaustavili su 35-godišnjeg vozača koji je upravljao mopedom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te pod vidnim utjecajem alkohola. Vozač je odbio alkotestiranje, uhićen je protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 282.,čl. 289., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Idući dan, 13.srpnja oko 15 sati, 35-godišnjak je doveden na Općinski sud s optužnim prijedlogom gdje mu je sud rješenjem odredio novčanu kazna od 2.700,00 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „AM kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Policija izdvaja i prometnu nesreću do koje je došlo 13. srpnja 2024. godine oko 19 sati u Humu Bistričkom. Do nesreće je došlo kada je 34-godišnji vozač upravljajući neprilagođenom brzinom, neregistriranim i neosiguranim vozilom „Buggy“, pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, sletio vozilom van kolnika uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila.

U prometnoj nesreći su vozač 34-godišnji hrvatski državljanin i suvozač 44-godišnji hrvatski državljanin koji se nalazio s njim na vozilu zadobili lakše tjelesne ozljede koje su im okvalificirane u Općoj bolnici Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook