Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKAV VIKEND U ZAGORJU: Policija evidentirala više od 300 prekršaja! Evo i rekordera


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 316 prometnih prekršaja od čega;

235 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

49 ostalih prekršaja u prometu, objavila je PU krapinsko – zagorska.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena tijekom nadzora prometa, u nedjelju, 16. srpnja 2023. godine, oko 15,30 sati, u Svetom Križu Začretje, kod 63-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,66 promila zbog čega je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 63-godišnjaka podnijet je optužni prijedlog sa predloženom novčanom kaznom od 1,320 eura te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Najveća izmjerena brzina izvan naselja utvrđena je na DC205 u Dubrovčanu od 141 km/h na dijelu ceste na kojem je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h, dok je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu utvrđena u Vinipotoku od 110 km/h na dijelu ceste na kojem je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook