Prethodni članak
Sljedeći članak

Kineska veleposlanica posjetila INKOP i Zagorku

Veleposlanica Den Ying već drugi dan boravi u Hrvatskom zagorju. Domaćin ispred KZŽ župan Željko Kolar prezentirao joj je mogućnosti zagorskog gospodarstva i turizma


Veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Deng Ying u službenom je posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji. Jučer je u pratnji županijske delegacije posjetila Terme Tuhelj, a danas je razgledala proizvodne pogone INKOP-a u Poznanovcu i Zagorke u Bedekovčini.

Prema riječima krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara ovo je nastavak suradnje koja je započeta inicijativom Ministarstva vanjskih poslova i ministrice Vesne Pusić i sastanka sa šest župana sjeverozapadne Hrvatske.

Pokušavamo stvoriti zajednički klaster u kojem bi 6 županija sjeverozapadne Hrvatske svoje najbolje proizvode moglo plasirati na kinesko tržište – istaknuo je župan Kolar. Njezinoj Ekselenciji Den Ying župan je prezentirao mogućnosti zagorskog gospodarstva i turizma te vjeruje da će ovaj posjet ubrzati proces suradnje.

Kineska veleposlanica nakon obilaska tvornica u Bedekovčini rekla je kako vidi potencijal za buduću suradnju i to ne samo na državnom nivou već i na razini lokalnih uprava. Direktor Zagorke Zvonko Jakuš  istaknuo je kako Kini mogu ponuditi ekskluzivnu robu za klijente koji žele imati kamine, vrhunski prepoznatljiv europski proizvod, ali i vatrostalni materijal za termoelektrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook