Prethodni članak
Sljedeći članak

Kiša pada u cijeloj Hrvatskoj, a uskoro stiže novo zahlađenje!


Od ranih jutarnjih sati diljem Hrvatske pada kiša, a takvo nas vrijeme očekuje i do kraja dana. Susnježica i snijeg mogući su u gorskim krajevima, dok će na Jadranu mjestimice puhati jako jugo koje će preći u sjeverac.

Od sredine tjedna manje oborina, dok nas od četvrtka čeka nova južina, a petak će biti vjetrovitiji i topliji, ponovno uz česte oborine. Na Jadranu bi zbog obilnih kiša mogle poplaviti i neke rive.

Do kraja petka vjerojatno je novo zahlađenje, u unutrašnjosti i mjestimičan snijeg, najprije u gorju, ali i u nekim nizinama, piše Dnevno.hr.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno s kišom. Na Jadranu i predjelima uz njega ponegdje i obilnom oborinom, lokalno u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

U gorju mjestimice susnježica i snijeg. Poslijepodne na zapadu postupan prestanak oborina. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu u početku jugo i jugozapadnjak u okretanju na jak sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9, na Jadranu između 11 i 15 °C.

Za cijelu obalu upaljeni su meteoalarmi, većinom žuti i to u kninskoj, riječkoj, splitskog i dubrovačkoj regiji zbog mogućih izraženih pljuskova s grmljavinom te olujnog juga.

U srednjoj i južnoj Dalmaciji upaljen je narančasti meteoalarm zbog jakog jugozapadnog vjetra.

U srijedu prolazno sunčanije uz mjestimice jaku buru, osobito podno Velebita. No već u četvrtak okreće na jugo i južni vjetar, umjeren i jak, s kojim dolazi novo naoblačenje i kiša, češća i intenzivnija u petak, ponegdje i obilna, uz grmljavinu.

“Petak i u unutrašnjosti najkišovitiji i najtopliji, ali navečer su, s naglim dotokom hladnog zraka u sjevernim predjelima, mogući susnježica i snijeg. Srijeda pak najstabilnija s hladnim jutrom, ponegdje i mrazom, a u oblačan četvrtak zapuhat će jugozapadnjak i jugoistočnjak te će već ponegdje padati kiša, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije”, prognozirala je za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook