Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: Dokle god rade trgovački centri, ne vidim smisao uvođenja propusnica


O teškom epidemiološkom stanju u Krapinsko – zagorskoj županiji novinari su pitali Željka Kolara. - Mi smo momentalno treća ili četvrta županija u Hrvatskoj po broju zaraženih i znate da smo imali strože mjere nego što su bile mjere nacionalnog Stožera, pogotovo smo usjmerili prema domovima za starije i nemoćne jer smo se bojali da nam virus ne prodre u domove jer je tu populacija koja je najrizičnija. Od 29 socijalnih ustanova koje rade na području KZŽ u 13 je domova je ušao virus, no u dvije trećine ipak nije, to znači da su te mjere bile dobre. I danas imamo 78 pacijenata u OB Zabok, 26 u Krapinskim Toplicama i isto toliko u Stubičkim Toplicama, ali naš zdravstveni sustav se sam nosi sa ovim problemima, bez pomoći sa strane, štoviše, mi smo dali ispomoć u neke druge županije i spremni smo naravno to raditi i dalje. Znate da smo i među zadnjima vagali odluku da li od 14.12. ići s modelom C u srednje škole, ali smo već tjedan i pol prije donijeli odluku da u dvije škole idemo po modelu B, a u 7 po modelu A i C i maknuli smo polovicu srednjoškolaca iz javnog prijevoza. 

Za propusnice je rekao da, dokle god rade trgovački centri, ne vidi smisao toga. - Imate grad Zagreb sa 800 tisuća stanovnika, imat će slobodno kretanje ljudi od Podsuseda i Vrapča pa do Dubrave, a s druge strane ćete na prostoru županija ograničiti taj prostor po bivšim općinama. Nekako moraju te mjere biti ravnomjerno raspoređene, a ako situacija eskalira, onda je svaka mjera na neki način dobrodošla koja će voditi k tome da smanjimo broj zaraženih. Ovaj prijedlog još nije došao na moj stol, pa ga ne mogu komentirati, a više bih volio da kada se prebacuje dio obaveza u provedbi na županijske stožere da prvo to prokomentiramo, pa da se onda donese odluka, pa da unaprijed znamo što ćemo morati provoditi, nego da na pressici stožera čujemo kakva bude bila odluka, pa onda dan – dva čekamo da bude objavljena da bi onda na kraju vidjeli što moramo provoditi i u tih 48 sati imamo tisuće poziva građana koji ne znaju kako se zapravo moraju ponašati – istaknuo je.

Dodao je još da o novim mjerama još nije raspravljano i da one ne moraju nužno značiti nešto loše. – Nikad nisam javno kritizirao rad Stožera, jer ovaj trenutak nije trenutak za skupljanje političkih bodova, već da sjednemo za stol i zajednički djelujemo i čim prije izađemo iz ove situacije – poručuje Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook