Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: Grehota je da Hrvatska ima više od 20 milijuna turista, a da svi nisu u mogućnosti kušati fantastična vina središnje bregovite Hrvatske.


Izvrsna vina, pod zajedničkim nazivnikom okupljena kao “Priča sa sunčane strane brega”, okupila su brojne vinske poznavatelje i entuzijaste. Na Festivalu se predstavilo 60 vinara s 350 vinskih etiketa s područja vinske regije s područja središnje bregovite Hrvatske koja obuhvaća vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Pokuplja, Moslavine te Plešivice. Osim međusobnog povezivanja vinara, Festival je prilika za kušanje izvrsnih vina.

Sve okupljene na otvorenju Festivala pozdravio je župan Željko Kolar koji je istaknuo kako na ovdje imamo privilegij kušati vina nekih od najboljih europskih vinara.

“Zajedno trebamo raditi na promociji ovih vina te boljoj suradnji Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma. Grehota je da Hrvatska ima više od 20 milijuna turista, a da svi nisu u mogućnosti kušati fantastična vina središnje bregovite Hrvatske. Zajednički zadatak lokalne i regionalne samouprave te ministarstava je to promijeniti”, poručio je župan Kolar te čestitao predsjedniku udruge Bregovita Hrvatska Miroslavu Polovancu, kao i svim organizatorima, na okupljanju vinara iz svih dijelova središnje Hrvatske. “Uspjeh je što su vinari sjeli za isti stol, no tek se sada vidi kolike su im snaga i kvaliteta”, zaključio je župan Kolar.

Predsjednik Udruge Polovanec istaknuo je želju da u vinima uživa što veći broj građana i turista. “Naša je vinska regija poznata po svježim i lepršavim vinima. Doživljavamo je i kao hrvatsku kolijevku pjenušaca. Uz mnogobrojna bijela, ružičasta i crna vina nastala posljednjih godina kojima je zajedničko ime Priča sa sunčane strane brega, posebno smo ponosni što na ovogodišnjem festivalu možemo nazdraviti i portugiscem te mladim međimurskim vinima”, poručio je Polovanec, a državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

Zdravko Tušek rekao je da su ovakve manifestacije izuzetno važno zbog dijeljenja iskustva te otvorio ovogodišnji BregFest.

Okupljenima su se obratili i voditeljica Odjela za turizam u Sektoru za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Grada Zagreba Ana Pandža Kunčević te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković. 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook