Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar osvaja SDP, nedostaje mu vrlo malo da pobjedu ne odnese već u prvom krugu

Do takvog zaključka došao je Jutarnji list koji prvi donosi prognozu izbora u najjačoj oporbenoj stranci.


Na temelju analize strukture i raspoloženja 11.550 članova SDP-a s pravom glasa po županijama te razgovara s brojnim insajderima, Jutarnji prvi donosi prognozu izbora u najjačoj oporbenoj stranci.

Iz analize podataka o broju članova i preferencijama pojedinih organizacija, Jutarnji je došao do zaključka da je Kolar relativni pobjednik i nedostajalo bi mu vrlo malo da pobjedu ne odnese u prvom krugu. Na drugom mjestu je Peđa Grbin, zatim Mirela Ahmetović pa Ranko Ostojić. A da bi Grbin pobijedio Kolara u drugom krugu morao bi pridobiti sve SDP-ovce koji su u prvom krugu dali glas Ahmetović i Ostojiću.
Inače, najveći porast broja članova bilježe one organizacije koje su sklone kandidatu Kolaru. Za Kolaru kažu da je dobar kandidat, uspješan župan i župan, relativno novo lice i ono što je najvažnije nije sudjelovao u unutarstranačkim sukobima.


U startu se uz njega svrstao Mladen Kešer iz Koprivničko – križevačke organizacije, potom Željko Sabo iz Vukovara, Barbara Antolić Vupora iz Varaždina, Slavonski Brod… Glavni argument zašto izabrati Kolara je da s njim nema odmazde, dok Peđa Grbin i dalje dijeli stranku. Dakle, prema pisanju subotnjeg izdanja Jutarnjeg lista, Željko Kolar osvaja SDP. Za Kolara će glasati osim zagorskog SDP-a i u Međimurju, Varaždinskoj organizaciji, Gradu Zagrebu, Koprivničko – križevačkoj, Virovitičko – podravskoj, Bjelovarsko- bilogorskoj, Vukovarsko – srijemskoj, Požeško – slavonskoj, Brodsko – posavskoj organizaciji SDP-a.


Prema istraživanju Jutarnjeg lista, Željko Kolar osvaja 5590 glasova, Peđa Grbin 3795, Mirela Ahmetović 1266, a Ranko Ostojić 907.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook