Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: ‘Samo se mali muškarci boje žena, samo se nesigurni muškarci boje žena, samo se kukavice boje žena’

Župan je komentirao napuštanje vijećnika HDZ - a sjednice Vijeća Konjščine. Na sjednici je trebala biti usvojena Rezolucija o proglašenju Općine Konjščina sigurnim mjestom za žene


U petak je trebala biti održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Konjščina koja se nije mogla održati zbog nedostatka kvoruma, odnosno tri vijećnika (HDZ) napustila su sjednicu i na taj način srušila kvorum, o čemu smo pisali OVDJE.

Na ovoj sjednici trebala je biti usvojena Rezolucija Općinskog vijeća o proglašenju Općine Konjščina sigurnim mjestom za žene. Cilj ove rezolucije je spriječiti svaki oblik diskriminatornog ponašanja prema ženama, bilo u vidu fizičkog nasilja, onemogućavanja napredovanja na poslu, vrijeđanja po rodnoj osnovi, vrijeđanja preko društvenih mreža i slično. Odlaskom HDZ-ovih vijećnika i rušenjem kvoruma niti ova Rezolucija nije mogla biti usvojena.

Tu je činjenicu danas u Zlatar Bistrici komentirao župan Željko Kolar. – Krapinsko – zagorska županija je na Županijskoj skuptšini donijela takvu odluku jednoglasno i nije se ni u jednom trenutku ta tema dijelila na vladajuće i opozicijske vijećnike, SDP, HDZ, HNS, DP i druge stranke. Prema mojim informacijama, bez obzira na stranačke boje, koliko ja znam, do sada u svim općinama i gradovima gdje je ta tema bila na dnevnom redu, jednoglasno su se donijele te odluke. Moram, kao prvo, priznati da ne razumijem, kao drugo, da oštro osuđujem, a kao treće - samo se mali muškarci boje žene, samo se nesigurni muškarci boje žena, samo se kukavice boje žena – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook