Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolika je važnost očuvanja pitke vode, pravilnog zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda?


U sklopu projekta sufinanciranog sredstvima EU „Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar“ nastavljene su aktivnosti mini-predstavljanja projekta osnovnoškolskoj populaciji kojima se ovom uzrastu pokušava približiti važnost očuvanja pitke vode te pravilnog zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda.

Predstavljanje je ovoga puta održano učenicima trećeg razreda Osnovne škole Bedekovčina koji su sa zanimanjem pratili predavanje o tome kako funkcionira sustav javne odvodnje te koja će unaprjeđenja sustavu donijeti sam Projekt. Učenici su pogledali prezentaciju, a potom i postavljali pitanja. Također, podijeljena im je i edukativna brošura o važnosti zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda primjerena dječjem uzrastu.

Mini predstavljanje su održali predstavnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. u ime Zagorskog vodovoda koji je korisnik projekta. Ovom edukacijsko-promotivnom aktivnošću planira se obuhvatiti ukupno 10 osnovnih škola s područja Projekta.

Ukupna vrijednost čitavog projekta je 79.381.403,57 eura (598.099.185,26 HRK) od čega će 42.651.265,84 eura (321.355.962,44 HRK) biti financirano putem bespovratnih sredstava EU.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook