Prethodni članak
Sljedeći članak

„Kombi sreće“ iz Đurmanca danas kreće

Udruga osoba za intelektualne teškoće nabavila je vozilo...


Udruga osoba sa intelektualnim teškoćama nabavila je kombi vozilo za prijevoz svojih članova. Tom prigodom danas je u Đurmancu upriličena svečana predaja vozila.

„O kombiju sanjamo već godinama. Članovi su nam većinom sa sela, jer naša županija je raštrkana. Radimo preko programa poludnevnog boravka i sada ćemo imati 2 smjene. Godinama smo skupljali za kombi, ali nismo sami uspjeli. Kombijem do sreće svaki dan, humanitarna akcija je koju smo pokrenuli i zahvaljujući kojoj nabavili smo ovo rabljeno vozilo. Skupili smo 85 tisuća kuna, a Županija je prva uplatila 50 tisuća kuna. Hvala svima jer možemo dalje voziti naše anđele“, rekla je Ljiljana Muža, predsjednica Udruge.

 

„Da parafraziram jednog pisca: Kad nešto žarko želite u životu, sve se uroti da se ta želja ispuni. Ovo je jedna od mnogih lijepih priča kad osobe s invaliditetom ili djeca s teškoćama iskažu potrebu. Zajednica se tad lako složi i ostvarimo cilj. Kad je predsjednica Udruge došla sa zahtjevom za kombijem, KZŽ nije ni jednog trenutka dvojila i znali smo da ćemo se uključiti u akciju. Udruga je vrlo vrijedno godinama radila u u humanitarnim akcijama i skupljala donacije. Skupili su znatan iznos pa nije bilo teško ni ostale pokrenuti : od roditelja, jedinica lokalne samouprave i svih ostalih koji su pomogli. Ovo je dokaz da svi imamo sluha u Zagorju za osobe s invaliditetom. Vrijeme je darivanja, a ovo je najljepši poklon. Želim da bude puno sreće i veselja u putovanju ovim kombijem“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek

[sllika4]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook