Prethodni članak
Sljedeći članak

Konačno kreće obnova dugoočekivane ceste u Zagorju


U srijedu 4. rujna u posao je uveden izvođač radova obnove državne ceste između Zlatara i Zlatar Bistrice. Investitor projekta su Hrvatske ceste, a rok za izvođenje radova je godina dana.

- Ovaj projekt je značajan za dvije JLS, ali i za ovaj dio KZŽ. Vrijednost projekta je 3.7 mil. €, investitor su Hrvatske ceste, a izvodači radova su zajednica ponuditelja Zagorje gradnja i Pedom asfalti. Nadzor je IGH. Izgraditi će se nova cesta i nogostup s biciklističkom stazom.  Kreću pripremne radnje, a sama gradnja se očekuje od 16.9., a završetak radova 4.9.2025. Trenutno se radi prometni elaborat kako i na koji način će se promet odvijati o čemo ćemo obavijestiti javnost – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Radovi će se izvoditi na dijelu od mosta u Zlataru, u Zagrebačkoj ulici, do raskršća i semafora u Zlatar Bistrici, odnosno nadionici od tri kilometra. Na predmetnoj dionici projektom je predviđena kombinacija otvorenog i zatvorenog sustava oborinske odvodnje. - Po uvođenju u posao potrebno je provesti pripremne radove, dok će fizički radovi na terenu započeti kroz dva do tri tjedna. Većinski će se propuštati vozila tijekom izvođenja radova, međutim u nekim fazama, ovisno o tehnologiji radova, cesta će morati biti zatvorena za promet – kažu u Hrvatskim cestama. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook