Prethodni članak
Sljedeći članak

KONAČNO: U promet se pušta cesta koja se gradila 18,5 godina

VIJESTI IZ HRVATSKE


Nakon 18,5 godina napokon će u promet biti puštena cijela autocesta A11 Zagreb – Sisak. Naime, potkraj listopada u promet će biti puštena posljednja dionica te autoceste od Lekenika do Siska u dužini od 11 kilometara. 



Sama dionica bila je završena krajem srpnja, no kako bi bila puštena u promet, morala se izgraditi spojna cesta od autoceste do državne ceste u mjestu Stupno na državnoj cesti D36 zajedno s integralnim čvorom Stupno. Taj čvor i spojna cesta omogućit će vozilima izlazak s autoceste i nastavak prema Sisku državnom cestom, doznaje Jutarnji


Darko Šošić, direktor Sektora za pripremu, građenje i rekonstrukciju u Hrvatskim cestama, rekao je da je tehnički pregled zakazan za 14. i 15. listopada te da ne očekuju značajne prigovore. Ubrzo nakon toga trebala biti izdana uporabna dozvola, a potom slijedi i puštanje u promet.

Sama spojna cesta duga je oko 900 metara, a s krakovima čvora dužina iznosi 1,4 kilometra. Na cesti se montiraju posljednji metri odbojne ograde, sređuju se odvodni kanali i postavlja bukobran. Radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks, s kojom je tek naknadno ugovorena izgradnja privremenog izlaza s autoceste kako otvaranje posljednje dionice ne bi previše kasnilo, dok će pravi ulaz u Sisak biti završen u jesen 2025.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook