Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncertni dio programa 11. Zagorje blues etno festivala održan na tri lokacije


Koncertni dio programa 11. Zagorje blues etno festivala održao se na tri lokacije gdje je nastupilo 7 glazbenih formacija.

Festival je otvoren u utorak u Sv. Križu Začretju. Prvi koncert odsviran je u muzeju Žitnica uz duet Nevena Frangeša i Elvisa Stanića. Bio je to odličan spoj jazza s brojnim glazbenim pravcima, a prisutne su posebno oduševile priče između pjesama koje su imale i edukativnu notu. Program je nastavljen na svetokriškom trgu na terasi vinoteke Kapljica uz bend iz Velike Gorice Sky Groove, dok je prvu večer zatvorio kvartet Tomislava Golubana.

Drugi dan festivala održan je u parku kuće Klajn u Klanjcu. Podravske etno zvukove iz Koprivnice su donijeli Miroslav i Gordana Evačić, a autorsku glazbu s dva do sad objavljena samostalna albuma, prezentirali su članovi varaždinskog benda Beverly Brooks.

Četvrtak je bio posljednji koncertni dan koji je realiziran na terasi Krčme „Polanović“ u Zaboku. Prekrasan klupski ugođaj bio je odličan „šlag na tortu“ ovogodišnjeg ZBEF-a. Nastupili su gosti iz Čilea, Nuno& Lukšić Blues Tie Band, a posebno oduševljenje kod rasplesane i vrlo dobro raspoložene publike, s  orguljama Hammond B3, izazvao je Raphael Wressnig & The Soul Gift Band iz Austrije.
Festival završava u srijedu 11.09.  edukativnim programom „Usna harmonika – Blues u školi“ u zabočkoj reGALERIJI od 17:00.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook