Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora, Jandroković ponovno predsjednik

Za Jandrokovića glasala 143 zastupnika, protiv nije bio nitko

  • Patrik Macek PIXSELL

    Patrik Macek PIXSELL


Danas je konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora na čijoj je sjednici pristustvovalo 150 zastupnika i zastupnica, kao i mandatar nove Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa te zamjenica predsjednika Ustavnog suda Snježana Bagić.

Za predsjednika Sabora izabran je Gordan Jandroković sa 143 glasova 'za', samo jedan glas je bio suzdržan, a nitko nije bio protiv. - Ovo me čini ponosnim. Zalagat ću se za promicanje slobode, jednakosti, socijalne pravde, ravnopravnosti spolova i višestranačkog sustava. Današnji trenutak od svih nas zahtijeva razboritost, smirenost i ozbiljnost. Mi u Saboru nismo jedni drugima neprijatelji, samo se razlikujemo u stavovima - rekao je Jandroković koji je spomenuo da zastupnike čeka veliki posao oko izlaska iz krize, sređivanja posljedica potresa u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Zagorje će u novom sazivu Sabora imati tri zastupnika, jednog manje nego u prošlom sazivu: Žarka Tušeka (HDZ) te Sinišu Hajdaša Dončića i Željka Pavića  (SDP). 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook