Prethodni članak
Sljedeći članak

Kosorica heroju u komi poklonila invalidska kolica

Drska oružana pljačka banke u zagrebačkom naselju Drvinje, promijenila je život 52 godišnjeg hrvatskog branitelja Dragut


Drska oružana pljačka banke u zagrebačkom naselju Drvinje, promijenila je život 52 godišnjeg hrvatskog branitelja Dragutina Golika Zmije. Umjesto druženja s prijateljima već se gotovo 4 mjeseca nalazi u komi. Nakon operacije i liječenja u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, premješten je u Krapinske Toplice.


Goloruk na naoružane pljačkaše

Golikov život promijenio se početkom listopada prošle godine kada je vidjevši da naoružani pljačkaši bježe iz banke s vrećama punim novca, iz obližnjeg kafića goloruk potrčao za banditima. Dok se razbojnik sa plijenom pokušao ukrcati u auto, Golik ga je sustigao, ali je u tom trenutku netko od druge dvojice pljačkaša kroz staklo suvozača ispalio hice i ranio ga u nogu. Drago se međutim još jednom pridigao, te ponovno jurnuo prema razbojnicima, koji su uzvratili novim hicima, a pogođeni je Drago pao na pod i obilno krvario. Od tada nije stao na vlastite noge.


Teško stanje

-Ponekad imamo dojam da nas Drago razumije i prati što pričamo, ali on je još uvijek u jednom obliku kome, pa sa sigurnošću možemo reći samo da ga čeka dugotrajan i neizvjestan oporavak – ispričao je dr. Duško Cerovec iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice. Uz osoblje Specijalne bolnice, o Dragi svakodnevno, unatoč visokoj životnoj dobi brinu majka i otac.

Razumijevanje je pokazala i država, a Ministrica branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, osobno uvjerila u tešku sudbinu ranjenog branitelja. Obitelji je darovala ček za kupnju specijalnih kolica koje će nesretnom branitelju pomoći u daljnjem oporavku. – Jednom branitelj – uvijek branitelj, gospodin Golik je još jednom ustao zbog zaštite hrvatske imovine i pokazao nesvakidašnju hrabrost pa mogu samo skromno reći da ćemo budno pratiti njegovo liječenje te pomoći gdje god i kako zatreba – izjavila je Jadranka Kosor prilikom obilaska nesretnog Golika.


Razbojnici iz Drvinja još nisu uhvaćeni

Ministrica Kosor potvrdila je da razbojnici još ne sjede «tamo gdje im je i mjesto» te da će Vlada učiniti sve kako bi se suzbio rastući organizirani kriminal.

Izvor: Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook