Prethodni članak
Sljedeći članak

KRAJ VRUĆINE I SPARINE : Danas postoji mogućnost lokalnih grmljavinskih pljuskova

Danas i sutra postoje mogućnosti za grmljavinske pljuskove, dok će u petak i subotu biti uglavnom suho i sunčano


Čini se da će i danas vrijeme biti uglavnom sunčano i vruće, možda čak još malo toplije nego jučer. Već od jutra toplo i sparno, a popodnevna temperatura bi mogla narasti do 30, ponegdje možda i 31 Celzijev stupanj. Dodajmo da će biometeorološka situacija biti nepovoljna zbog blage južine, vrućine i sparine. Uzimajte više tekućine i smanjite fizičke napore te slušajte savjete liječnika. U poslijepodnevnim satima i navečer postoji mogućnost za lokalne grmljavinske nestabilnosti, ponegdje i olujnog nevremena. Krajem dana će osvježiti.

Mogućnost za te lokalne grmljavinske pljuskove postojat će i tijekom četvrtka. Važno je naglasiti da tih pljuskova neće biti posvuda, oni su lokalnog karaktera, ali tamo gdje se pojave mogu biti intenzivniji i čak u obliku nekakvog nevremena. To će biti malo teži dani, pogotovo za meteoropate i kronične bolesnike jer će sparina otežati dnevne aktivnosti. Temperatura zraka će se ipak sniziti za nekoliko stupnjeva pa možemo reći da nas u četvrtak očekuje osvježenje.

U petak većinom suho i djelomično sunčano. Čini se da neće biti pljuskova ili će oni biti izrazito rijetka pojava. Temperatura zraka ujutro malo niža, a danju malo viša nego u četvrtak.

Subota nam donosi djelomično sunčano i vrlo ugodno vrijeme. Puhat će slab vjetar sjevernih smjerova pa će temperatura zraka biti malo ispod 30°C. Jutro ugodno, ponegdje uz sumaglicu i temperaturu od 15 do 18°C, a danju će zatopliti na vrlo toplih 28 ili 29 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija će biti malo povoljnija.

Oko nedjelje ili ponedjeljka će opet postojati mogućnost za lokalne pljuskove uz manje osvježenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook