Prethodni članak
Sljedeći članak

Krajem lipnja primopredaja vlasti novoj županici

Odgovori na dva pitanja upućena predsjednici zagorskoga HSS-a i aktualnoj županici Vlasti Hubicki te središnjici HSS-a i


Odgovori na dva pitanja upućena predsjednici zagorskoga HSS-a i aktualnoj županici Vlasti Hubicki te središnjici HSS-a i tri pitanja predsjednici zagorskog SDP-a i aktualnoj predsjednici Skupštine te središnjici SDP-a dovode do zaključka, vezano uz odgovor iz središnjice SDP-a, da do kraja ovog mjeseca Krapinsko-zagorska županija dobiva novu županicu Sonju Borovčak.


Krapinsko-zagorska županija tako će, među rijetkima, ako ne i jedina u Hrvatskoj, imati dvije županice u jednome mandatu. Iz fotelje sa šestogodišnjim iskustvom dići će se Vlasta Hubicki, a sjest će nova županica Sonja Borovčak.

Pitanja poslana na sve četiri adrese bila su hoće li se i kada primijeniti sporazum o promjeni županice i što će ta promjena donijeti Krapinsko-zagorskoj županiji i njezinim stanovnicima.

HSS se kroz povijest uvijek držao potpisanih sporazuma pa će tako biti i u slučaju obnašanja vlasti u Krapinsko-zagorskoj županiji. Dogovora o konačnom datumu i načinu primopredaje vlasti u Krapinsko-zagorskoj županiji nije još bilo zbog izbora predsjednika SDP-a, a javnost ćemo obavijestiti kada se postigne dogovor odgovor je na prvo pitanje središnjice HSS-a. Središnjica SDP-a kaže:

Sporazum će se primijeniti krajem lipnja jer mi u SDP-u ne vidimo razloga da se sporazum ne realizira u predviđenom roku. O promjenama što će se dogoditi nakon što u fotelju županice sjedne Sonja Borovčak, odgovori se razlikuju tek u detaljima, a zajednički ima je naglasak na tome da će se nastaviti započeti projekti. Da će se sporazum poštovati, potvrdile su i obje predsjednice županijskih organizacija, a o datumu će se, kažu, dogovoriti stranke.

Odgovori na pitanje upućeno samo županijskom i središnjem SDP-u o tome tko će biti SDP-ov župan su ista: Sonja Borovčak. No različita su objašnjenja. Župan će biti prema sporazumu sadašnja predsjednica Županijske skupštine kaže S. Borovčak, a iz središnjice SDP-a kažu da će to biti ona jer je to odluka županijske organizacije SDP-a, a i u predizbornoj kampanji je ona bila kandidat za županicu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook