Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina i Vinkovci postali ‘gradovi prijatelji’


Grad Krapina i Grad Vinkovci postali su "gradovi prijatelji", a Sporazum o prijateljstvu potpisan je u Vinkovcima u povodu obilježavanja Dana Grada Vinkovaca. Sporazum su potpisali gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović te njegov domaćin također saborski zastupnik i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

-Suradnja između Krapine i Vinkovaca postoji već duže vrijeme, kao i prijateljstvo i poznanstvo. U ovom kraju ima puno Zagoraca, prvenstveno u Jarmini, ali i u Vinkovcima, no, povezuju nas i druge stvari. Krapina je najveće svjetsko nalazište kostiju neandertalaca, a Vinkovci su najstarije naseljeno mjesto u cijeloj Europi. Oba grada posebno njeguju svoju tradiciju. Vinkovačke jeseni su ono što mi u Krapini imamo kroz Tjedan kajkavske kulture, a obje manifestacije sljedeće godine obilježit će 60 godina postojanja. Sve je vodilo prema tome da postanemo gradovi prijatelji i vrlo sam sretan što smo potpisali povelju prijateljstva - poručio je gradonačelnik Gregurović.

-Sam Sporazum o prijateljstvu predviđa suradnju u ostvarivanju zajedničkih interesa na unaprjeđenju područja bitnih za razvoj lokalnih zajednica, a posebno u području gospodarstva, kulture, i obrazovanja, sporta, turizma kao i ostalim područjima od obostranog interesa - kazao je prvi čovjek Vinkovaca Bosančić koji je zajedno sa gradonačelnikom Gregurovićem i pokrenuo inicijativu o sklapanju sporazuma o prijateljstvu između Vinkovaca i Krapine.

Gregurović je zaključio kako potpisani Sporazum o prijateljstvu omogućuje podizanje suradnje na višu razinu te kako će koristi od toga imati oba grada kroz razmjenu međusobnih iskustva i primjera dobre prakse. Gradonačelnik Gregurović uputio je poziv gradonačelniku Bosančiću i njegovim suradnicima da budu dragi gosti na ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook