Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina: Pomoć mladim obiteljima putem četiri mjere


Grad Krapina raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u 2024. godini. Na području Grada Krapine potiče se rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji putem četiri mjere.

Prva je sufinanciranje gradnje obiteljske kuće u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 5.000,00 eura, druga sufinanciranje kupnje obiteljske kuće / stana u iznosu do 50% kupoprodajne cijene, a najviše do 5.000,00 eura.

Treća mjera odnosi se na sufinanciranje kamate stambenih kredita za kupnju ili gradnju prve nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ili rekonstrukciju obiteljske kuće kojom se osigurava novi stambeni prostor u iznosu od 50% kamate za odobrene stambene kredite odnosno u maksimalnom iznosu do 100,00 eura mjesečno za maksimalno 5 godina otplate kredita.

Četvrta je mjera financijska pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a maksimalno u visini 3.000,00 eura. Ukupan raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje temeljem ovog Javnog poziva iznosi 53.000,00 eura.

Prihvatljivi korisnici mjera su mlade obitelji pod uvjetom da u svom vlasništvu nemaju drugi stan, obiteljsku kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje, da istu nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili, odnosno da im kupljena nekretnina ili nekretnina koju grade predstavlja prvu nekretninu za stanovanje na području Republike Hrvatske.

 Rok za dostavu zahtjeva je 15. listopada 2024. godine ili do dana objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranju Javnog poziva, ovisno koji uvjet prije nastupi. Javni poziv dostupan je na mrežnim stranicama Grada Krapine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook