Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinski učenici: Jedva čekamo naše prijatelje iz Španjolske!

Projekt razmjene mladih 'Dobre vibracije' iz programa Erasmus+ provodi OŠ Ljudevit Gaj Krapina u partnerstvu sa školom IES La Florida iz Španjolske


U OŠ Ljudevit Gaj Krapina danas je na konferenciji za novinare predstavljen projekt 'Dobre vibracije' iz programa Erasmus +, kojeg krapinska škola provodi u partnerstvu sa školom škola IES La Florida iz Las Torres de Cotillas iz Španjolske. Radi se o projektu razmjene mladih iz Hrvatske i Španjolske koji imaju od 13 do 15 godina, a temelji se na razvijanju vještina i sposobnosti pomoću glazbe te podizanja svijesti o zdravim navikama kod mladih osoba. Projekt je financiran sredstvima Europske unije Erasmus+ u iznosu 16.680 eura.

Projekt je na konferenciji za novinare predstavila ravnateljica škole Dragica Belošević. Aktivnosti mladih provodit će se od 11. do 18. ožujka, kada u Krapinu stiže 20 učenika i profesora iz Španjolske. U sedmodnevnoj razmjeni sudionici će proći aktivnosti koje se mogu podijeliti u nekoliko grupa: tjelovježba, glazbene radionice, aktivno sudjelovanje u društvu i senzibilizacija, dnevna evaluacija i refleksija, večernje aktivnosti te izlet. Jedan učenik i ravnatelj španjolske škole partnera od 12. do 14. veljače bili su u pripremnom radnom posjetu u Krapini i izrazili zadovoljstvo dosadašnjim napretkom projekta, istaknula je ravnateljica škole Dragica Belošević.

Na inicijativi je ravnateljici i njenim suradnicima kao i učenicima koji sudjeluju u projektu  čestitao gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – Promovirate naš grad i prikazujete nas u dobrom svjetlu diljem Europe – rekao je Gregurović, a zamjenica župana Jasna Petek, istaknula je da Erasmus+ projekti služe za jačanje ljudskih resurasa, stručnih kompetencija i raznih vještina kod učenika te da su škole preko različitih projekata mnogo doprinijele školstvu u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Konferenciji su prisustvovali i voditelji projekta Aleksandra Podsečki i Andrija Kiseljak te učenici koji sudjeluju u projektu, koji su istaknuli da jedva čekaju da dođu njihovi prijatelji iz Španjolske, s kojima svakodnevno komuniciraju preko Facebooka i već su ih dobro upoznali.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook