Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko – zagorska županija prelazi na ‘zeleniji’ vozni park

U planu je i postavljanje vlastite solarne elektrane


Krapinsko–zagorska županija krenula je u zanavljanje voznog parka. Stara i dotrajala vozila odsad pa nadalje bit će zamjenjivana za nova, ekološki čišća, hibridna vozila.

Krapinsko–zagorska županija završila je postupak javne nabave male vrijednosti za 3 nova službena hibridna automobila. Postojeća vozila kojima su se dosad koristili službenice i službenici Krapinsko–zagorske županije prosječne su starosti 14 godina, odnosno najstarije vozilo staro je 18 godina, a najmlađe 10 godina. Prosječna kilometraža spomenutih vozila iznosi 228 tisuća km – odnosno, u rasponu od 150 tisuća km do 477 tisuća km.

Vozila koja su bila predmetom javne nabave predviđena su za potrebe službenica i službenika upravnih odjela Krapinsko–zagorske županije. Vozila su niže srednje klase, marke Renault, model Captur (E-TECH FULL HYBRID). Ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za spomenuta vozila je 56.403,36 eura bez PDV-a, odnosno 70.214,40 eura s PDV-om. Vozila su nabavljena putem operativnog leasinga u trajanju od 48 mjeseci.

Spomenutim postupkom javne nabave zapravo je započet proces pretvaranja postojećeg županijskog voznog parka u „zeleni“ vozni park. Naime, prilikom svakog sljedećeg zanavljanja voznog parka, predmetom javne nabave bit će hibridna i/ili električna vozila. U planu je i postavljanje vlastite solarne elektrane.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook