Prethodni članak
Sljedeći članak

Kristijan Božarov donosi detaljnu prognozu za cijeli tjedan


Ovog ljeta stalno smo na granici vrućeg zraka južnije i svježijeg i vlažnog sjevernije pa u takvim uvjetima dolazi do nastanka nevremena i svaka dva-tri dana se izmjenjuju sunce i kiša. I u narednih tjedan do deset dana situacija će ostati slična. Zato i u ovom tjednu moramo računati na nestabilno i promjenjivo vrijeme. Dan-dva sunčanije, zatim dan-dva oblačnije uz mjestimičnu kišu, pljuskove i osvježenje. Opširnije o prognozi u nastavku.

U utorak prognoziramo djelomično sunčano i toplo vrijeme uz umjeren jugozapadni vjetar i temperaturu koja bi mogla narasti do 29, možda i 30 stupnjeva. Kasno popodne i navečer pogoršanje vremena uz naoblačenje i veliku vjerojatnost da u večernjim satima bude kiše ili pljuskova s grmljavinom.

Ta fronta uzrokovat će oblačnije noć na srijedu, još mjestimice s kišom. Već od jutra u srijedu sve više suhog vremena i razvedravanje pa će tijekom dana biti duljih sunčanih razdoblja. Ostat će malo svježije uz maksimalac oko 26 ili 27 Celzijevih stupnjeva.

Vrijeme će u četvrtak biti povoljnije. Suho i pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Jutro ugodno svježe, a dnevna temperatura bi se trebala popeti do 30 Celzijevih stupnjeva.

Stabilizacija nije dugotrajne naravi pa već u petak postaje rizičnije da uz promjenjivu naoblaku naraste mogućnost za kišu ili grmljavinske pljuskove, osobito u popodnevnim i večernjim satima. Temperatura zraka u postupnom padu s promjenom vremena.

Čini se da bi nam dani vikenda donijeli svježe i promjenjivo vrijeme. Dosta oblaka, povremeno može biti kiše ili pljuskova, a uz sjeverni vjetar temperatura zraka bit će dosta niža nego u radnom dijeu tjedna. Subota zasad izgleda lošija od nedjelje.

Novi tjedan otvaramo ljepše uz više sunca i topline.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook