Prethodni članak
Sljedeći članak

Kristijan Božarov prognozira vrijeme do kraja godine. Evo kakvo će biti


Već smo navikli da nema bijelog Božića, u većini hrvatskih gradova posljednji snježni Božić je bio 2007. godine. Čini se da i razdoblje do kraja godine planira donijeti južinu. U većini dana ćemo imati suho vrijeme, moguće uz maglu. Točno na prijelazu u novu godinu može pasti malo kiše, a temperatura zraka ostaje iznad prosjeka.

VREMENSKA PROGNOZA: Blago vrijeme bi se trebalo nastaviti i na blagdan sv. Stjepana. Većinom suho i djelomično sunčano uz umjeren jugozapadni vjetar. Zato bi dnevna temperatura mjestimice mogla narasti i blizu 15 Celzijevih stupnjeva. Dakle, ne samo da nećemo imati bijeli Božić nego bi ugođaj i za Štefanje mogao biti više proljetni nego zimski.

Tijekom srijede očekujemo kombinaciju oblaka i sunca. I dalje ostaje uglavnom suho, a ujutro je mjestimice moguća i magla. Jutarnja temperatura malo iznad nule, a najviša dnevna oko desetke.

U četvrtak i petak naši prognostički materijali pokazuju uglavnom suho vrijeme. Postoji mogućnost za jutarnju maglu ili niske oblake, ali bi uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar ipak trebalo biti i sunčanih razdoblja. Temperatura zraka ostaje blaga, ako se sunčana razdoblja poklope sa sredinom dana onda možda dosegnemo i 13 stupnjeva. Slično vrijeme bi se trebalo nastaviti i tijekom subote - većinom suho i toplo uz južinu.

Nedjelja i ponedjeljak imaju mogućnost za malo kiše, ali čini se samo mjestimično i u maloj količini. Vjerojatnije tijekom nedjelje, dok bi u ponedjeljak ipak moglo biti većinski suho. I dalje nema nekog većeg zahladnjenja tako da bi se dogodilo samo manje osvježenje. Vrijeme u Novogodišnjoj noći još nije sasvim sigurno pa treba pratiti razvoj situacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook