Prethodni članak
Sljedeći članak

Krivec Jurak: Drago mi je da se u našoj općini čuje glas djece

Na konstituirajućoj sjednici Dječjeg općinskog vijeća Zagorska Sela izabrana nova dječja načelnica.


U petak, 11. listopada, održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg općinskog vijeća Općine Zagorska Sela, na kojoj je načelnica Ksenija Krivec Jurak ugostila članove vijeća i novoizabranu dječju načelnicu Miju Bišćan te njezinog zamjenika Janka Bezjaka. Na sjednici su razmatrani novi projekti i aktivnosti usmjereni na poboljšanje života djece i mladih u općini.

Dječje općinsko vijeće, koje će djelovati u dvogodišnjem mandatu, čine Jan Kodrnja, Sofija Preglej, Dario Staroveški, Fran Bišćan, Tonka Bezjak, Filip Iveković, Mia Bišćan, Janko Bezjak, Jurica Taboršak i David Aržek. 

Sjednica je protekla u znaku konstruktivnog razgovora s djecom o njihovim idejama i prijedlozima za poboljšanje života mladih u Zagorskim Selima.

Tijekom sjednice, mladi vijećnici su iznijeli brojne prijedloge uključujući organizaciju turnira u nogometu za dječake, odbojke za djevojčice te izgradnju biciklističkih staza. Djeca su izrazila želju za nastavkom projekata poput kampiranja pod zvijezdama i diskovečeri za mlade, s naglaskom na aktivnosti koje potiču druženje i zajedništvo među mladima.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak izrazila je zadovoljstvo inicijativama djece te naglasila važnost njihove participacije u lokalnoj zajednici.

-Veselim se suradnji s dječjim općinskim vijećem i novom dječjom načelnicom. Drago mi je što se u našoj općini čuje glas djece, a njihovi prijedlozi i savjeti neće ostati neprepoznati. Potrudit ćemo se da sve dobivene dječje savjete i prijedloge isplaniramo te u budućnosti realiziramo.  Na taj način zajedno sudjelujemo s djecom pretvarajući Zagorska Sela u ljepše i bolje mjesto za život i za djecu i za mlade - naglasila je načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook