Prethodni članak
Sljedeći članak

Krvavi Uskrs u Velikoj Horvatskoj

Stjepan Ivanjko (64) na samu je uskrsnu večer izbo kuhinjskim nožem svog susjeda Marija Pavlinića (35), nanijevši mu s o


Stjepan Ivanjko (64) na samu je uskrsnu večer izbo kuhinjskim nožem svog susjeda Marija Pavlinića (35), nanijevši mu s osam uboda u prsa, trbuh i desnu nadlakticu ozljede opasne po život, odbivši na krvav način nagodbu s njim oko međe između njihovih posjeda u Velikoj Horvatskoj pokraj Desinića. Ivanjko je uhićen i sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Kako smo doznali od Zdenke Pavlinić, supruge ubodenog, dugogodišnji sukob s Ivanjkom stajao je Marija i zdravlja. Obolio je od multiple skleroze, a na živcima su zbog svega tanki i ostali ukućani.

- Htel se obesiti, a na Uskrs se shrvan i jako napil, pa je otišel susedu da to s njim reši. Kad je izlazil od njega, ovaj ga je sustigel i napal nožem - jedva je ispričala Zdenka, pojašnjavajući da je do spora došlo jer ih je Ivanjko tužio da su jednim dijelom počeli graditi kuću na njegovoj zemlji.

- Imamo građevinsku i lokacijsku dozvolu, no sud nam je zbog njegovih pritužbi zabranil daljnju gradnju. Živimo u staroj drvenoj hiži, a kuću nemremo završiti - jadikovala je Zdenka. Dragutin Ivanjko, brat napadača, tvrdio je suprotno.

- Mario je stalno napadal brata i mene, pijan je i na Uskrs upal k nama, zatvoril vrata, a kad je izlazil, jako je zalupil. To je Štefa raspigalo, zel je nož, sustigel ga na cesti i izbol ga - rekla nam je.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook