Prethodni članak
Sljedeći članak

KUD "Kaj" i "Kaj vu duši" uspješno surađuju

Piše: Zoran Žigrović
Već drugu godinu traje uspješna suradnja zlatarbistričkog KUD-a"Kaj" skrapinskim "Ilircima", pa je


Već drugu godinu traje uspješna suradnja zlatarbistričkog KUD-a"Kaj" skrapinskim "Ilircima", pa je tako mješoviti pjevački zbor i dio tamburaškogorkestra sudjelovao zadnje dvije nedjelje na koncertima iz projekta "Kaj vuduši" u Krapini i Kutini.

Izveden je bogati program pred punim dvoranama,pjevali su prominentni umjetnici kao Barbara Othman, Elvira Voća,VišnjaKorbar, Ljerka Palatinuš, Renata Kos, Radek Brodarec, Ivica Pepelko, RajkoSuhadolčan, Mladen Hitrec i mnogi mlađi ali jednako kvalitetni pjevači.

Izvedene su uglavnom najuspješnije i najpoznatije pjesme s krapinskihfestivala a ravnao je prof. Viktor Crnek, alfa i omega Svečanosti kajkavskepopevke u Krapini.Publika je velikim pljeskom nagradila sve izvođače a posebno su oduševilimlada studentica solo pjevanja Josipa okolice Krašića.

Vrhunac zajedničkih nastupa biti će retrospektiva 40 godinafestivala u KD "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu 8. prosinca ove godine. Stogazlatarbistrički pjevači i tamburaši marljivo vježbaju pod vodstvom svojihdirigenata, Jasne Kadoić i Pavla Lackovića, a u planu su i nastupi uMihovljanu, Gornjem Jesenju kao i tradicionalni Božićni koncert u Zlatar
Bistrici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook