Prethodni članak
Sljedeći članak

Kukuriku koalicija predstavila svoj politički program - "Plan 21"

Kukuriku koalicija danas je predstavila nacrt svog političkog programa nazvan „Plan 21“, kojim će se voditi


Kukuriku koalicija danas je predstavila nacrt svog političkog programa nazvan „Plan 21“, kojim će se voditi u kampanji za parlamentarne izbore najavljene za 4. prosinca.

Predstavljanje Plana 21 održalo se u zagrebačkoj Tvornici kulture, a prezentirali su ga predsjednici stranaka koalicije Zoran Milanović (SDP), Radimir Čačić (HNS), Silvano Hrelja (HSU) te Damir Kajin iz IDS - a, kao zamjena Ivanu Jakovčiću koji je u SAD – u.

Čelnici opozicijske koalicije naveli su da im je glavni cilj „da u izradi političkog programa sudjeluju i građani te interesne grupacije pa su isti pozvani da se sa svojim prijedlozima i kritikama kažu što misle“.

„Plan 21“, rečeno je u Tvornici, sadržava sve prijedloge koje je Vlada prethodnih godina odbila i koji su zemlju već ranije trebali izvući iz krize.

„Program je i regionalan, on je ljudski, za ljude i za dijalog, i tu vrstu interakcije želimo. Imamo iskustvo kada su 2007. godine neke naše ideje bile zlorabljene, ali to je vrijeme prošlo, sigurni smo da ćemo se izboriti za povjerenje . Ono što želim posebno naglasiti i što je lekcija svjetske krize, one zemlje koje su imale razvijen industrijski sektor i koje proizvode kvalitetne i opipljive stvari, koje imaju kulturu dijaloga - najmanje su osjetile krizu. Hrvatski put je industrijalizacija, to je naša tradicija, materijalna i duhovna baština, tu su se proizvodili prvi brodovi. Ako to ne uspijemo onda smo slabi, a siguran sam da nismo slabi“, istaknuo je Milanović.

Reformu javne uprave najavio je predsjednik HNS – a Radimir Čačić koji će, sada je već dosta izvjesno, biti nositelj liste Kukuriku koalicije u 3. izbornoj jedinici, koju sačinjava i Krapinsko – zagorska županija.

Glavni rival „kastavskim petehima“, kako ih je danas nazvao Milanović, HDZ, zasad, barem službeno, nije istaknuo svoje perjanice u 3. izbornoj ejdinici, no sve se glasnije govori da bi nositelj mogao biti Ivan Jarnjak ili ministar obrane Davor Božinović. Listu HSLS/ZDS prevodit će liberal Dragutin Kranjčec, laburiste najvjerojatnije njihov predsjednik Dragutin Lesar, a potvrdu da će se njegova Hrvatska građanska stranka (HGS) natjecati i u našoj regiji, u medijima je dao njezin predsjednik, splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook