Prethodni članak
Sljedeći članak

Kvizaši se zabavili na pub kvizu i pomogli Općoj bolnici Zabok


U Restoranu Zaboky u Zaboku je u četvrtak, 13. travnja 2023. godine, održan pub kviz na kojem su sudionici skupljali sredstva za kupnju brezinog šećera za dijabetičare za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.

Na kvizu se okupilo stotinjak osoba, među kojima je većina sudjelovala u natjecateljskom dijelu. Od 18 ekipa iz svih krajeva Zagorja, Zagreba i Samobora najboljom se nakon tri kruga i 46 pitanja pokazala ekipa „Filip i Družinci“, drugo mjesto osvojila je Mrska Petorka, a treće Vulkanci.  Nagrade za najbolje osigurali su Domača pivovara, Rimske terme i Restoran Zaboky.

Kviz su organizirali iskusna kvizaška ekipa FeJst domaći dečki i Lions club Zagorje, a umjesto uobičajene kotizacije sve ekipe su odvojile sredstva koja će se iskoristiti za kupnju brezinog šećera za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Naime, brezin šećer je prirodna zamjena za običan šećer kojeg mogu konzumirati dijabetičari i osobe koje zbog zdravstvenog stanja ne mogu unositi običan šećer u organizam. Upravo je borba protiv dijabetesa jedna od glavnih fokusa Lionsa diljem svijeta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook