Prethodni članak
Sljedeći članak

Letjelica koja se srušila u Zagrebu lansirana je iz ukrajinskog grada koji se zove Vinica?! Plaši li vas to poznato ime?!

Izvori bliski istrazi otkrivaju da je dron poletio s mobilnog lansera na aerodromu ...


Ministar obrane Mario Banožić je za Dnevnik.hr sinoć otkrio detalje istrage oko pada sovjetske letjelice u Zagrebu.

"Na osnovu podataka koje smo prikupili u četvrtak navečer netom poslije samog incidenta otišli smo u dva pravca. Jedan je rad na samom terenu gdje je pao, a drugi pravac odnosio se na sve one zemlje, članice NATO saveza, gdje se unutar radarskih sustava zabilježilo kretanje letjelice", rekao je Banožić. Dodao je da zna otkud je letjelica došla, ali će taj detalj ostaviti za subotu, jer se time definira dubina terena koju je letjelica mogla proći. Jedino je potvrdio da je stroj od 14 metara duljine težak šest tona doletio iz smjera Rumunjske. "Unutar zračnog prostora Rumunjske zadržao se svega tri minute, ušao u prostor Mađarske i 40 minuta bio iznad Mađarske", kazao je Banožić.

Iako je on bio tajnovit, 24sata su od izvora bliskog istrazi doznali kako je dron poletio s mobilnog lansera na aerodromu grada Vinica u Ukrajini, stotinjak kilometara sjeveroistočno od rumunjske granice. Doznaje se i kako je uzrok preleta do Hrvatske, odnosno pada pokraj jarunskog jezera greška u navigacijskom sustavu. Letjelica je navodno u vlasništvu ukrajinske vojske.

I sad da budemo malo kataklizmični, ako je točno da je da je na Jarunu letjelica pala slučajno i da je krivo navigirana jer postoji istoimeno mjesto u Ukrajini, vidite li iz kojeg je grada lansirana?! Grad se zove Vinica i ima nešto manje od 400 tisuća stanovnika. Na samom sjeveru Zagorja, u Varaždinskoj općini, postoji općina - Vinica. Ne daj Bože više slične zabune...

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook