Prethodni članak
Sljedeći članak

Likovna radionica Lipa odredila raspored izložbi

Za razliku od prošlogodišnjeg, burnog sastanka tridesetak članova od kojih su neki tražili osnivanje zasebne udruge i iz


Za razliku od prošlogodišnjeg, burnog sastanka tridesetak članova od kojih su neki tražili osnivanje zasebne udruge i izlazak cijele likovne sekcije iz KUD-a Matija Gubec , ove godine dvadesetak članova likovne radionice Lipa (od ukupno 110 članova!) održalo je puno mirniji godišnji sastanak u svom sjedištu, društvenom domu Modrovec u Gornjoj Stubici.


Voditelj radionice, Juraj Lukina podnio je izvještaj o radu u prošloj godini, uz navođenje svih izložbi. Ljudevit Žukina izvijestio je o nezahvalnijoj temi - financijama. Sa 600 kuna Željko Breka iz Damaš tiska nažalost je jedini donator, uz prihode od članarina (50 kuna godišnje) - od samo 26 članova, većinom domaćih, jer oni vanjski nisu toliko aktivni. Općina je donirala 10 000 kuna (lani nije bilo likovne kolonije) koje će se pažljivo utrošiti na organizaciju izložbi, ali i kupnju ponešto materijala za samu likovnu radionicu.

Najvažnije na sastanku bilo je utvrditi plan izložbi za ovu godinu, pa je tako dogovoren okvirni raspored.

Nakon Božićne izložbe minijatura i dopunjavanja slikama iz fundusa, u Galeriji Lipa (u Birtiji pod Lipom ) prva ovogodišnja izložba bit će (kao i lani) Nikole Novosela, a trebala bi se otvoriti u petak, 15. veljače i trajati do 20. ožujka. Slijedi, od 21.2. - 17.4. Josip Rubes, od 18.4. do 15.5. je skupna, Jurjevska izložba. Od 16.5. do 12.6. izlaže Lidija Ivanek, od 13.6. do 10.7. je izložba fotografija gornjostubičkih tamburaša kroz 100 godina koju priređuje Željko Popović; od 11.7. do 7.8. Stjepan Knez, od 8.8. do 4.9. oroslavska Udruga žena; od 5.9. do 2.10. Danica Posavec, od 3.10. do 30.10. Juraj Lukina, od 31.10. do 27.11. Ivan Mlinarić, od 28.11. do 18.12. Damir Lukina, a sezona opet završava tradicionalnom, Božićnom izložbom minijatura svih članova radionice Lipa, koja će se otvoriti 19. prosinca.

Članovi su se usuglasili i da će se poštivati već uvedeno, ali zanemarivano pravilo, da od svake izložbe umjetnik u fundus radionice ostavi jedan rad, a u zabočkoj gradskoj galeriji na poziv prijateljske sekcije iz Zaboka (s kojima dijeli jedan broj članova) imat će jednu skupnu izložbu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook