Prethodni članak
Sljedeći članak

LJETNO RAČUNANJE VREMENA: Motorna vozila više ne moraju imati upaljena dnevna svjetla

Obzirom da je u noći s 26. na 27. ožujka započelo ljetno računanje vremena, za većinu vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju


Za vrijeme ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a izuzetak su mopedi i motocikli na kojima tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Policijska uprava krapinsko – zagorska također napominje kako je na cestama, s dolaskom ljepšeg vremena, sve više vozače mopeda i motocikle, pa apeliraju na vozače da obrate veću pozornost na tu kategoriju sudionika u prometu. - Osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa, vozače mopeda i motocikala dodatno podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige – poručuju iz PU.

- Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti – dodali su.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook