Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljubljana: Županija potpisuje sporazum Carbon-Pro

Podržavajući napore na promicanju Protokola iz Kyota i na lokalnoj razini, Krapinsko-zagorska županija priključit će se,


Podržavajući napore na promicanju Protokola iz Kyota i na lokalnoj razini, Krapinsko-zagorska županija priključit će se, potpisivanjem sporazuma, projektu „Carbon-Pro“ – „Bilanciranje ugljika i novi alati u gospodarenju prirodnim resursima sukladni Kyotskom protokolu“.


Riječ je o projektu u okviru Interreg IIIB CADSES-a koji većim dijelom financira Europska komisija, a među 9 partnera iz 6 europskih zemalja je Šumarski institut Jastrebarsko.

Županica Sonja Borovčak potpisat će ovaj sporazum u ime naše Županije tijekom transnacionalne konferencije Lokalne strategije upravljanja i korištenja zemljištem sukladno protokolu iz Kyota koja se ovog petka, 19. listopada održava u Ljubljani. Ovaj sporazum odnosi se na aktivnosti i daljnje promicanje važnosti gospodarenja poljoprivrednim i šumskim zemljištem sa stajališta lokalnih uprava, jer je cilj projekta sakupiti, analizirati te u vidu alata podijeliti i približiti lokalnim upravama najbolja iskustva i praksu gospodarenja poljoprivrednim i šumskim sustavima koji promiču primjenu Kyotskog protokola.

Konferenciji u Ljubljani prisustvovat će i Ivan Ištok, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook