Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljubo Jurčić: Imamo mjere za svaku industriju

Saborski zastupnik i predsjednik Savjeta za gospodarstvo te SDP-ov kandidat za premijera Ljubo Jurčić posjetio je orosla


Saborski zastupnik i predsjednik Savjeta za gospodarstvo te SDP-ov kandidat za premijera Ljubo Jurčić posjetio je oroslavske gospodarstvenike, tvrtke Pireko i Birotehnik, te hipodrom Josipa Tuđe.

S gospodarstvenicima je razgovarao o preprekama u proizvodnji te njihovim očekivanjima od buduće Vlade. Istaknuo je kako se u sve više slučajeva potvrđuje da u Hrvatskoj u mnogim granama industrije postoji mogućnost za povećanje proizvodnje.

Projektni pristup

-U elektro i metalnoj industriji koju smo danas obišli u Oroslavju, proizvodnja se može povećati za duplo s obzirom da na tržištu postoji duplo veća potražnja, no ograničene su proizvodne mogućnosti. S jedne strane ograničenja su tehnologija i prostor, a s druge strane stručna radna snaga. No, u rješavanju problema nećemo pristupati samo generalno obrazovanju i pripremi radne snage nego ćemo pristupati projektno svakom problemu- istaknuo je Jurčić.

Rekao je i kako u tekstilnoj industriji nije toliko prisutan nedostatak radne snage koliko dizajna, branda i distribucije, dok se u drvnoj industriji kao problem pojavljuje dizajn i površinska obrada. SDP, rekao je, ima specifične mjere za svaku od industrija.

-To znači da će se poduzetnicima, kojima će se ukazati šansa za povećanjem proizvodnje, nastojati pomoći u faktoru koji mu nedostaje- rekao je Jurčić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook