Prethodni članak
Sljedeći članak

Lokalni mediji i lokalna vlast

U Dvorcu Mihanović Termi Tuhelj održana je sjednica Središnjeg odbora HND-a. «Lokalni mediji i lokalna vlast»


U Dvorcu Mihanović Termi Tuhelj održana je sjednica Središnjeg odbora HND-a. «Lokalni mediji i lokalna vlast» tema je o kojoj je Središnji odbor raspravljao u proširenom sastavu, zajedno sa članovima ogranaka HND-a Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.

Glavna tema je bila kako smanjiti utjecaj lokalnih vlasti na lokalne medije, koji su pretežno u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Novinari su iznosili svoja iskustva s političarima koji žele utjecati na uređivačku politiku medija.

Složili su se kako bi udio lokalnih vlasti u medijima trebalo ograničiti ili potpuno zabraniti. Kao uvod u raspravu izlagale su novinarka Radio Kaja Biserka Jakšić i slobodna novinarka Snježana Flegar, a u svojim izlaganjima naglasile su važnost privatizacije lokalnih medija, jer bi ona «proračune bi oslobodila izdvajanja za lokalne medije, a medije utjecaja vlasti».

Prisutne novinare pozdravila je županica Vlasta Hubicki, iznijevši kratko izlaganje o odnosu medija i Krapinsko-zagorske županije.

Između ostalog, županica je istaknula da Krapinsko-zagorska županija nema vlasničkog udjela niti u jednom mediju u svom području, te da je Županiji kao instituciji u interesu da putem medija informacije o svojim aktivnostima prenese što većem krugu stanovnika i tako potiče javnost da na njih reagira i uključuje se u proces odlučivanja.

Izvor: Radio Zlatar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook