Prethodni članak
Sljedeći članak

Ludbrežani bi lakše disali bez domaćih teških kamiona

Ministarstvo prometa, pomorstva i veza produljilo je zabranu prometovanja teških kamiona Podravskom magistralom. Takva v


Ministarstvo prometa, pomorstva i veza produljilo je zabranu prometovanja teških kamiona Podravskom magistralom. Takva vijest trebala bi obradovati mještane više ludbreških naselja i općina koje se nalaze uz tu vrlo prometnu cestu, no to nije tako.

Franjo Golubić, općinski načelnik Donjeg Martijanca, rekao je kako takva odluka mještanima, koji žive uz tu cestu, ne donosi neku veliku korist. Odluka se odnosi samo na teške kamione u tranzitu, a za one u domaćem prometu ta zabrana ne vrijedi. Promet teških kamiona u tranzitu iz Turske, Bugarske, Rumunjske, Srbije i drugih zemlja tom cestom nije bio velik.

Mještanima Donjeg Martijanca i drugih mjesta uz Podravsku magistralu znatno veće probleme stvaraju domaći kamioni. Na ludbreškom području nalazi se više šljunčara iz kojih se teškim kamionima šljunak kroz naselja vozi prema Varaždinu do čvora autoceste i dalje prema Zagrebu.
Mještani, kao i oni koji žive u ludbreškim prigradskim naseljima, općinski i gradski dužnosnici više su puta javno upozoravali na prometne probleme zbog prometovanja teških kamiona.

Međutim, zbog negodovanja domaćih vlasnika teških kamiona, malo se toga promijenilo na toj cesti. Cesta je preopterećena! Gužve su svakidašnje, a planirane pješako-biciklističke staze još nisu potpuno sagrađene. Biciklisti i pješaci strahuju, a posebno se roditelji boje za djecu.r poljoprivrede, majka troje djece, a njena se obitelj bavi stočarstvom. U njezinoj štali je više od 80 grla stoke.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook