Prethodni članak
Sljedeći članak

Mališani DV Zipkica obilježili Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježava se 10. rujna, a posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.


Taj datum danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. 

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.  

Prethodnih dana, djeca DV Zipkica Zabok sa svojim su se odgojiteljicama pripremala za Olimpijski dan kroz razgovor, razne likovne i istraživačke aktivnosti. Tako su nastali radovi s motivima olimpijskih krugova, raznih sportova i sportaša. Kroz istraživačke aktivnosti djeca su otkrivala što su Olimpijske igre, koja je simbolika krugova na zastavi, koji sportovi postoje, gdje se na karti nalaze pojedine zemlje iz kojih potječu određeni sportovi i slično. Tako je današnji dan obilježen raznim sportsko - natjecateljskim igrama u parku Milana Prpića.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook