Prethodni članak
Sljedeći članak

Maloljetnici razbijali po školi i crtali ustaške znakove

Ravnatelj škole pokazuje razbacani inventar u učionici
Iscrtano ustaško znakovlje, razbacani i polomljeni inventar zate


Ravnatelj škole pokazuje razbacani inventar u učionici

Iscrtano ustaško znakovlje, razbacani i polomljeni inventar zatekli su nastavnici u OŠ Krapinske Toplice uoči početka drugog polugodišta. Pretpostavljaju da je grupa mladića u dobi od 16 i 17 godina, bivših učenika škole, kroz prozor ušla u jednu od učionica te oštetila školsku opremu, a na školskoj ploči iscrtala ustaško znakovlje.

U učionici je razbijen grafoskop, kompjutor i monitor, CD player i zvučnici, razbacane su školske klupe i stolci te tegle sa zemljom i cvijećem. Nekoliko klupa i stolaca te televizor bačeni su kroz prozor u školsko dvorište. Ista skupina maloljetnika provalila je i u prostorije NK Toplica, 50-ak metara dalje, te oštetila troja vrata na prostorijama.

Na vratima je iscrtan i kukasti križ te ustaško znakovlje, a na jednim vratima ispisana je i poruka uvredljiva sadržaja i prijetnja upućena predsjedniku kluba Zvonku Očiću. Ravnatelj škole Krešimir Lovrenčić rekao je da je ukupna šteta 15-ak tisuća kuna.

– Ovo je već treći put u tri tjedna da nam se tijekom vikenda uništava imovina. Prvi put tajnica je prije Božića na stražnjem ulazu uočila tragove paleži.

Nakon Sveta tri kralja u učionicama smo naišli na ostatke cigareta i limenke pića, a u jednoj učionici jedan od provalnika čak je bio obavio i veliku nuždu – rekao je ravnatelj i dodao da najozbiljnije razmišljaju o tome da barem stražnji dio školske zgrade stave pod videonadzor. Uz alkohol, u školskim je prostorijama, neslužbeno doznajemo, pronađena i droga.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook