Prethodni članak
Sljedeći članak

Maloljetnik na motoru vozio dijete i sletio u kanal! Imao je alkohola u krvi


U subotu, 12. kolovoza 2023. godine oko 20 sati, u Velikom Trgovišću došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna osoba lakše tjelesne ozlijede, objavila je detalje zagorska policija.

Do prometne nesreće došlo je kada maloljetni hrvatski državljanin, upravljajući motociklom nerazvrstanom cestom nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti te je silaskom s asfaltiranog kolnika na makadamski dio ceste izgubio nadzor nad motociklom i zajedno s putnikom djetetom pao u kanal oborinskih voda.

Utvrđeno je kako je maloljetni vozač upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0,55 promila. Maloljetniku je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć i utvrđeno je kako je zadobio lakše tjelesne ozljede, dok je putnik s motocikla, dijete zadobilo teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u Općoj bolnici Zabok.

Isto tako u subotu, 12. kolovoza oko 21 sat, u Zaboku na A2, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je kada je 38-godišnji državljanin Poljske započeo radnju pretjecanja teretnog vozila kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin i tijekom pretjecanja došlo je do sudara s vozilom kojim je pretjecajnom trakom iza teretnog vozila upravljala 21-godišnja državljanka Njemačke. 21-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozljede.

Protiv 38-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 227. Kaznenog zakona, "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook